Åby 13 februari

I en rekordsvår V75-omgång där ingen klarade alla sju vinnarna var Morotai Degato (e. Maharajah) en suverän vinnare för Erik Adielsson. På förhand var det spets som gällde. Ut på första långsidan kunde Erik överta spets och sedan fick han bestämma första varvet efter 15,9. Med tanke på vad Morotai Degato visat i sina starter för Oskar Kylin Blom skulle det bli mycket svårt för övriga att kunna utmana. Erik drog undan rejält på slutvarvet och Morotai Degato var helt ohotad. En mycket fin insats. Segertid 13,6/2140 meter via 11,5 sista 1000 och sekunden snabbare sista 500. Fina 150.000 kronor till Bloms Konsulting HB med flera (Oskar Kylin Blom). Jenny Eriksson är skötare.

Oskar har gjort ett strålande tränarjobb med hästen som kostade 21.000 kronor! Efter elva starter nu i Oskars träning har han på fyra segrar, tre andrapris och två tredjepris tjänat 653.750 kronor. Respekt!

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON