Romme 13 februari

Hitman Hearns (e. Raja Mirchi) var en överraskande vinnare för spelarna i den första V4-avdelningen. Madelene Johansson fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren. 700 kvar attackerade hon och via spets 450 kvar höll Hitman Hearns ett säkert grepp till hela 31,73 i vinnarodds. Segertid 16,2a/2140 och 10.000 kronor. Madelene är också ägare tillsammans med sin sambo Robert Wilhelmsson. Ulf Eriksson i Sandviken är uppfödare.

Det var inte långt borta att Madelene grejat en fin stalldubbel. Läckra Lennart svarade för ett starkt lopp som knappt slagen, huvud, efter ett tufft lopp i tredjespår fram till ledaren halvvarvet kvar.

Walle West (e. Mr Pine Chip) fick ett fint smyglopp i fjärde utvändigt för Lukas L Svedlund. 900 kvar attackerade Lukas och via en härlig svepning till spets i sista sväng var Walle West helt ohotad i sin första seger sedan 2018. Segertid 15,3a/2140 och 10.000 kronor. Bengt Wedin HB är ägare och uppfödare med Hammarglo Farm KB. Oskar J Andersson är tränare. Lukas var en vinnare ifjol med Luna Nera Doc som också hon tränades av Oskar. Många har kanske glömt bort Lukas som segerkusk. Från 30 november 2018 fram till 25 januari 2019 hade han fem raka kusksegrar.

Mikael Hedström är tränare och ägare till Ninepoints Googoo (e. Scarlet Knight) som visade fin styrka och inställning i en tuff slutstrid där han fick greppet sista biten för Amanda Sjökvist. Amanda avancerade fram till ledaren varvet kvar och utan rygg hela slutvarvet krigade han sig till seger. Segertid 15,2a/2140 och 10.000 kronor. Johanna Berglin är delägare. Ninepoints Googoo är sjätte avkomman till Lucky Kelly som också lämnat Ninepoints Lucy 1,9 miljoner. Mormor Lucky Staro var en 38-oddsare för sin tränare Sören Eriksson på hemmaplan 1996. Mikael har ett härligt minne från 2007 när hans About A Boy, född 2002, var en V75-vinnare på Hagmyren för Torbjörn Jansson till 33 gånger pengarna.

J-E GUSTAFSSON