Mantorp 20 februari

Oskar Kylin Blom har börjat årets säsong på ett fint sätt. På 34 starter har det hittills blivit nio segrar i tränarstatistiken och fina 26 i segerprocent. Morotai Degato var en suverän V75-vinnare på Åby förra helgen. Nu var det dags för fyraårige Zack Bris (e. Andover Andover) att visa sig bäst i V75. Båda segrarna med Erik Adielsson. Erik kunde enkelt överta spets efter cirka 400 meter och sedan hade han bra koll på övriga i en säker seger på det tungsprungna banunderlaget. Segertid 16,3a/1640 och 110.000 kronor. Bo Norling och Britt-Marie Rudöfors-Norling är uppfödare och ägare under namnet Brisgå HB i Rosersberg.

Tioårige Västerbo Grosbois har också han inlett årets säsong på ett mycket starkt sätt. Nu grejade han ett fint andrapris i Gulddivisionen för sin tränare Rauno Pöllänen. Han var också tvåa i Gulddivisionen på Bollnäs bakom Disco Volante. Två andrapris, ett tredje och ett fjärdepris i högsta divisionen har inbringat fina 255.000 kronor till Storåsnäll KB i Hofors. Efter ett fint lopp i rygg på ledaren höll han farten strålande och återigen var han före Disco Volante som han var starkast emot på Solvalla starten innan som trea i mål.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON