Bergsåker 22 februari

Högnäs Baloo (e. Järvsö Björn) har börjat karriären på ett bra sätt. Efter två andra och två fjärdepris var han nu en vinnare i karriärens femte start. Olle Alsén har kört Högnäs Baloo i samtliga starter. Högnäs Baloo var med som tredje häst invändigt där flera av hans konkurrenter galopperade bort sig. Högnäs Baloo har varit travsäker i alla sina starter hittills och nu fick han en välförtjänt utdelning. Halvvarvet kvar attackerade Olle och efter en fin avslutning hade han greppet sista biten. Segertid 35,9/2160 meter och 30.000 kronor. Högnäs Baloo har nu tjänat 70.800 kronor. Sofia Andersson i Hedesunda är uppfödare, ägare och tränare. Femårige Högnäs Baloo är första kullen efter Järvsö Björn som på 32 starter och 9 segrar tjänade över miljonen. Han började sin karriär med fyra raka segrar och han var bland flera fina triumfer tvåa i det Norska Travderbyt. Högnäs Baloo är fjärde avkomman till A.S.A.Sarina.

J-E GUSTAFSSON