Gävle 25 februari

Femårige Amarcord L.G. (e. Varenne) var kvällens mest överlägsna vinnare för sin tränare Felicia Molin. Från fjärde utvändigt avancerade Felicia 1100 kvar och via spets 950 kvar var övriga helt chanslösa att hänga med. En härlig prestation som lovar gott för framtiden. Segertid 15,2a/2140 och 10.000 kronor vilket var förstapriset i samtliga lopp under kvällen. Hästen kom i träning till Felicia 11 januari i år. Susanne Nordqvist i Nälden är ägare sedan första december förra året.

Tingeling R.L. (e. Juliano Star) öppnade vasst bakom bilen för Nathalie Bergström i montéloppet. I första sväng kunde Nathalie överta spets och sedan höll hon greppet hela vägen mot tappre Texas Elite/Therese Boström som fick göra grovjobbet utvändigt utan rygg. Segertid 16,2a/1640. Stall Snatra är ägare och uppfödare under namnet Industriservice Roland Lindegren AB med Fredrik Palm som tränare.

Patricia Zaz (e. Maharajah) enda sto i loppet, avgjorde på ett mycket starkt sätt för sin nya tränare Jimmy Dahlman i sin andra start i regi Jimmy. Hon kom från en fin insats som femma på Romme i ett tufft sällskap. Jimmy avancerade direkt från ett tredje led bakom bilen, spår 14. Redan 1900 kvar var han framme utvändigt ledande Ricke/Markus Hamberg och det var de båda som bjöd upp till en härlig duell på slutvarvet där övriga var utan chans redan på sista långsidan. Halvvarvet kvar kunde Jimmy slinka ned i rygg på Ricke och när han attackerade in på upploppet fick han ett säkert grepp sista biten. Segertid 17,1a/2640. Kings Arms i Avesta AB är ägare med Haido Haydo som uppfödare. Christina A Hande är skötare.

Gilbert Bris (e. Select Yankee) har sett fin ut i flera starter utan att få den rätta utdelningen. Från fjärde utvändigt avvaktade Malin Friman när man stötte varvet kvar. I sista sväng var det långt fram till tätduon. Nu blev loppet kört i ett lite för högt tempo, vilket passade Gilbert Bris och mitt på upploppet kunde Malin måtta in segermarginalen i hästens andra seger i karriären. Segertid 17,1a/2140. Ägare är Brisgå HB i Rosersberg som också är Britt-Marie Rudöfors-Norling och Bo Norling som uppfödare. Lena Norin är tränare. Återigen en fin kuskseger av Malin. Gilbert Bris var den minst segerrikste hästen i loppet med en seger på sina första 54 starter.

I det tredje försöket i Travbutikens B-tränarserie var Madriken Av Sveden (e. Sinou Madrik) en fin vinnare i karriärens första seger i den 50:e starten för sin delägare och tränare Linda Forsén. Efter ett fint lopp i andra utvändigt hamnade hon utan rygg 550 kvar sedan Voddy Sign/Alice Molin övertagit spets efter ett lopp utvändigt ledande Max Majo/Johan Brandel. Nu var Madriken Av Sveden den starkaste sista biten. Segertid 15,5a/1640. Linda är ägare med Soluna AB och Sven Broström i Björkö som också är uppfödare.

Fyraårige Maibah (e. Brilliantissime 8,2 miljoner) värmde bra och via spets var han en säker vinnare för Andreas Lövdal. Första segern i den tionde starten. Segertid 18,0a/2140. Jevgeni Ivanov är ägare och tränare. Innan fem strukna hästar i loppet hade de femtonde hästarna gjort 152 starter utan seger.

Den stora överraskningen på V5-spelet var 43-oddsaren Etienne Lascaux (e. Lascaux 1,1 miljoner som har den bästa segern i karriären som vinnare i finalen i Bronsdivisionen 2004 med Jorma Kontio med 220.000 kronor till vinnaren), som efter en kortare startgalopp och ett tufft lopp fram till ledaren varvet kvar var den starkaste för sin tränare Håkan Persson. Segertid 18,9a/2140. Johanna Persson är ägare och skötare. Första segern i den 17:e starten. Ledande, välstammade Casanova Rhyme, lillebror till Milliondollarrhyme, var en stor besvikelse, spelad till 22 på tian, för sin tränare och ägare Fredrik B Larsson.

Kevin Svedlund fick lämna återbud i början av kvällen. Han skulle ha kört Linus Boy (e. Zola Boko). Fredrik Linder fick ersätta som kusk och han var också vinnaren. Linus Boy hamnade i rygg på ledaren i första sväng efter en fin inledning, vilket blev tredje invändigt när Going For Gold Zaz/Espen A Schie kunde överta spets efter körda 550 meter. 600 kvar attackerade Fredrik och via en härlig avslutning till spets redan 500 kvar var Linus Boy helt ohotad i en överlägsen seger. Segertid 13,9/1660 meter. Catarina Westlund Grahn är tränare och ägare. Linus Boy har under sin karriär varit en riktig hårding. Under perioden 7 janurai 2017 till 6 oktober 2018 gjorde han 34 starter i rad i V75.

B.W.Sessa (e.Tekno Odin) visade fin styrka och inställning när hon kunde avgöra trots ett tufft lopp i spåren för sin tränare Jan-Olov Persson. Segertid 29,5/2160. Erika Wallström är uppfödare och familjen Birger Wallström är ägare.

Jan Ove Olsen har stallets hästar i fin form. 23 i segerprocent hittills i tränarstatistiken. Govilja Viking (e. Järvsöviking), ett av två ston i loppet, inledde årets säsong på ett fint sätt som tvåa på Östersund efter en fin avslutning. Nu hamnade Jan Ove fint till i rygg på ledande Matteus W.J./Madelene Johansson. Där kunde han vänta med attacken till 700 kvar och via grepp i sista sväng höll Govilja Viking undan till en säker seger mot starkt avslutande Järvsö Nilsingemar/Jan-Olov Persson som tappade alldeles för mycket i starten för att det skulle kunna räcka ända fram. Segertid 32,3/1660 meter i karriärens första seger i den 19:e starten. Emma Mattsson är skötare.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON