Bollnäs 5 mars

Madelene Johansson fick ersätta Johanna Stark i montéloppet med Self Explosive (e. Explosive Matter 13,7 miljoner). Efter fin inledning från ett elftespår bakom bilen till utvändigt ledaren kunde Madelene överta spets i sista sväng till en helt ohotad seger. En stark prestation av Self Exploisve i sin andra start i monté. Segertid 15,4a/2140 och 30.000 kronor. Lena Sundström och Nils Elfving är ägare med Dennis Palmqvist och Rebecca Dahlén som tränare.

”Han var hur bra som helst. Jag hade fullt i tyglarna från start till mål. Han är det bästa varmblod jag ridit hittills”, sade Madelene.

De båda fick hästen i träning 26 juli förra året och nu efter elva starter, av totalt 46 starter, i deras regi är facit fyra segrar och fyra andrapris och i prispengar 208.500 kronor. Self Explosive är en fint stammad häst. Mormor Up Front JM har lämnat Oasis Bi 18,6 miljoner och Robert Bi 9,9 miljoner.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON