Romme 9 mars

Oskar Kylin Blom grejade en mycket fin dubbelseger inomV4-spelet. Hombre D. (e. Walk the Walk) avgjorde på ett starkt sätt efter ett lopp utvändigt ledande Tricky Treat/Elias Strandberg i årets andra start. Efter en fin säsong som treåring började han året med ett fjärdepris efter en fin avslutning i ett V75-lopp. Från ett bakspår bakom bilen hamnade nu Oskar utan rygg redan efter körda halvvarvet. In på upploppet skaffade han sig ett säkert grepp. Segertid 14,8a/2140 och 30.000 kronor till Easy KB. Hanna Reiser är skötare. Tricky Treat höll bra till andrapriset och visade uppåtform.

Double Formula (e. Formula One) fick ett fint smyglopp i tredje utvändigt. Ut på sista långsidan kunde Oskar följa med i tredjespår, men i sista sväng var det långt fram till tätduon som öppnat första varvet efter måttliga 1.20. Efter en mycket fin avslutning fick Double Formula greppet sista biten i en stenhård slutstrid. Segertid 16,1a/2140 via underkant 1.12 sista varvet. 30.000 kronor till uppfödaren, ägaren och tränaren Kalevi Mulari.

J-E GUSTAFSSON