Bergsåker 10 mars

Troels Andersen har fått chansen med sexåriga Gitte Silvåkra (e. Classic Photo) de senaste fem starterna i regi Liselotte Olsson.

Det började fint med två segrar i januari månad. Efter ett tredje och andrapris därefter var Gitte Silvåkra återigen en mycket fin vinnare. Från ett sjättespår bakom bilen öppnade Gitte Silvåkra vasst till spets och efter snabba 08,8 första 500 kunde Troels dämpa tempot till 1.15,0 första 1000. Gitte Silvåkra höll farten strålande till en säker seger efter en snabb avslutning och hon visade fortsatt härlig form. Segertid nya rekordet 13,3a/2140 och 60.000 kronor. Ägare är Travprinsessan AB i Kungsängen med Tony Olsson Soronen som skötare. Gitte Silvåkra är en fint stammad häst såväl på hingstsidan som stosidan. På mödernet återfinns Alva som i sin tur lämnade 1987 års Derbyvinnare, Atom Knight 3,7 miljoner.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON