Romme 19 mars

Joyness (e. Gift Kronos) var en fin vinnare i årets fjärde start för sin tränare Kevin Svedlund. Efter en fin säsong förra året började hon med en fin andraplats på hemmaplan. I två stater därefter har det inte klaffat fullt ut med positionerna som femma och fyra i mål. Nu var Kevin offensiv efter en inledning där Joyness blev störd flera gånger. Från femte utvändigt avancerade Kevin redan 1400 kvar och via utvändigt ledaren varvet kvar och grepp i sista sväng höll Joyness greppet hela vägen på ett starkt sätt. Segertid 15,3/2160 meter och 30.000 kronor. Claes Almén är ägare och skötare.

”Det häxade från början med flera störningar. I några starter i år har hon hamnat i dåliga ryggar och nu ville jag inte återigen hamna dåligt till. Jag vet att hon klarar lite tuffare positioner. Hon avgjorde på ett fint sätt och det här känns bra för framtiden. Vi siktar på det som kallas vanliga lopp framöver, sade Kevin.

Anna Mauds Lassie (e. Chocolatier) kom i träning till Oskar Kylin Blom dagarna före julafton förra året. Hon började sin karriär på ett fint sätt som tvååring. Då blev det bara en start och hon var tvåa på Gävletravet på tiden 16,6/1640 meter med Svante Båth som tränare. I karriärens andra start blev det seger på Gävletravet där hon var ohotad från spets. I det slagna fältet fanns Iceland Falls. Nu i sin första start i regi Oskar hade hon ett sjundepris som bästa resultat på sina fem senaste starter i tuff konkurrens. Efter ett lopp i tredje utvändigt i ett vad vi kallar ett överpacat lopp var Anna Mauds Lassie en suverän vinnare efter en strålande avslutning sista halvvarvet. Segertid 13,8a/2140 och 10.000 kronor. AB Kungsholmen Hästar är uppfödare och ägare med A Eriksson. Hanna Reiser är skötare.

J-E GUSTAFSSON