Sven-Erik Landin får ett eget lopp

Sven-Erik Landin är med 1069 segrar Gävletravets näst segerrikaste tränare genom tiderna. Nu får han ett eget lopp uppkallat efter sig och premiärupplagan av Sven-Erik Landins lopp kommer att köras under Gävletravets STL-tävlingar med V75 lördag 22 maj.

Sven-Erik tog sin första seger i karriären med Sangola 1965. 1975 tog han sitt första kuskchampionat på Gävletravet och det blev ytterligare championat 1976, 1977, 1978 och 1980. Det bästa travminnet i karriären är från 1978 när Sven-Erik vann Sprintermästaren med Safari Express.

Då var det ett utslagningslopp och extra kul med segern var att vi vann både försök och final. Han är den mest lovande travaren jag har haft i träning”, har Sven-Erik sagt tidigare

Sven-Erik har tidigare haft ett lärlingspris uppkallat efter sig på Gävletravets travgala, men nu får han ett eget lopp istället.

När det nya licenssystemet kom 2020 så förändrades också begreppet lärlingar och därför har Sven-Erik välförtjänt fått ett eget lopp. Premiärupplagan 22 maj är ett ungdomslopp i Diamantstoet med 110.000 kr i förstapris. Från 2022 kommer Sven-Erik Landins Lopp fortsatt att vara ett ungdomslopp och kommer att köras under vårt traditionsenliga påsktrav då vi förutom Påskägget även kör Sören Erikssons lopp och Lars Axelssons lopp”, säger Gävletravets Sportchef Mathias Gustafsson.

När Sven-Erik vann lopp med Sigill Carjan 24 februari 2019 var han då äldsta segrande kusk i Sverige. Sven-Erik som föddes 24 juni 1940 körde sitt senaste lopp 4 juni 2019 då han vann med Couteau Rapide hemma på Gävletravet.