Gävle 25 mars

Fyraåriga Sweety Cash S.W. (e. Ready Cash) visade fin styrka och inställning när hon kunde avgöra den tuffa vägen utvändigt ledaren på slutvarvet i sin debut för sin tränare Oskar Kylin Blom. Lewicki Zon/Suzanne Landin bjöd upp till bra strid från spets och ett fint formbesked i ny regi Suzanne och Nina Rosén. Segertid 17,8/2140 meter. 25.000 kronor till Kent Gustavssons Schakt AB med flera. Josefin Thorsell är skötare. Sweety Cash S.W. är tredje avkomman till Coco Chip, sex segrar på 14 starter för Åke Svanstedt, och hon hade också Pontiac S.W./Nicklas Westerholm som starthäst och ett andrapris bakom suveräne One Kind of Art.

Oskar J Andersson grejade en fin stalldubbel. Både One Kind of Art (e. One too Many) och Adlon Amok (e. Zola Boko) övertygade i sina segrar. One Kind Of Art kunde överta spets 1400 kvar och sedan hade Oskar allt under kontroll. Segertid 13,9a/2140 och 25.000 kronor. Ägare är Ogd Invest AB i Borlänge som också har My Dream Art 1,1 miljoner i träning hos Oskar. Paula Gyllenberg är skötare. Adlon Amok kom från en mycket fin spetsseger och han var återigen en suverän spetsvinnare i andra raka segern. Oskar kunde också här överta spets 1400 kvar och sedan fick Adlon Amok dra undan till en helt ohotad seger. Segermarginalen skrevs till nio längder. Segertid 15,8/2140 meter. 10.000 kronor till Stall Frena AB i Västerås. Camilla Kiwinen är skötare.

Åsasindy (.e Moe Odin) spets efter körda 400 meter, var en av sex spetsvinnare under lunchen. I sista sväng såg hon lite slak ut innan Rikard N Skoglund fick bättre fart på henne och hon kunde kontra till seger. Segertid 30,5/2140 meter. 25.000 kronor till Björlia Veterinär och Avelsstation i Norge. Jan-Olov Persson är tränare. Tidigare tre segrar är med Mats E Djuse som kusk. Åsasindy är åttonde avkomman till fina Sindy Vinter som också lämnat Åsajerven 6,3 miljoner.

Tredje raka segern för fyraåriga Jennifer Web (e. Like A Prayer) yngst i loppet som enda fyaråring. Det var också tredje raka spetssegern och den femte segern på sina första tio starter imponerar. Jorma Kontio fick bestämma tempot och han hade en säker segermarginal mot bra avslutande Cuenca/Jörgen Westholm som fick alldeles för långt fram sista 700 från femte utvändigt och en dålig rygg. Segertid 15,9a/2140. 25.000 kronor till Petri Rahko. Katja Melkko är tränare som nu ståtar med fyra raka stallsegrar och fem segrar och ett andrapris på de senaste sex starterna. Respekt!

Fyraårige Bolt Kronos (e. Father Patrick) var också han yngst i loppet som enda fyaråring. Trots ett tufft lopp utvändigt ledande Again Kronos/Jorma Kontio, 10,8/500 och 14,3/1000, var han den starkaste för Ulf Ohlsson. En stark prestation i karriärens 14:e start och femte seger. Segertid 15,0a/2140. 25.000 kronor till KB Capulus Horses i Kullavik som också är ägare till Coin Perdu. Svante Båth är tränare och Alexander Ljungman är skötare.

Andra raka segern för fine fyraårige fuxen Poppy Fighter (e. Hard Livin). Nicklas Westerholm kunde överta spets i första sväng och efter lugna 18,5 första 1000 blev det bättre tryck i loppet när Eclat de Gravel/Jorma Kontio pressade upp tempot 700 kvar. Nicklas hade allt under kontroll och Poppy Fighter stack undan till en mycket säker seger. Segertid 17,4a/2140. 25.000 kronor till tränaren Sandra Lund som också är ägare med Marie Lund och Linn Hedkvist.

Norskfödde Garli Kongen (e. Bork Odin med Järvsöfaks som morfar) kom från en övertygande seger i karriärens tredje start och första seger. Nu grejade han andra raka segern på ett mycket fint sätt för sin tränare Jan Roar Mjölneröd. Två segrar inom loppet av fyra dagar! Cirka 1450 kvar kunde Jan Roar överta spets. Nu blev han rejält utmanad av treårige Tåga Blixten/Rikard N Skoglund som bjöd upp till en härlig fight och det hela var lite svårbedömt hur det skulle sluta innan Tåga Blixten galopperade 275 kvar. Nu blev Garli Kongen helt ensam och segermarginalen skrevs till tio längder. Segertid 30,9/2140 meter och 25.000 kronor till ägaren Tom Krageboen. Mormor Moe Sigyn har lämnat Gorm och mormorsmor Moe Vilja är stolt mor till Moe Odin.

Infinite Knight (e. Scarlet Knight) fick ett perfekt smyglopp i ett stenhårt tempo och hon avgjorde på ett mycket fint sätt för sin tränare Jörgen Westholm. Jörgen hamnade bra till i tredje respektive andra utvändigt 700 kvar från ett bakspår bakom bilen. Ledande And Stitch/Jorma Kontio och utvändige Climber/Sybille Tinter inledde loppet med 08,7/500 och 12,6/1000. Det passade Infinite Knight som visat fin styrka när formen sitter där och Jörgen kunde vänta med den avgörande attacken till in på upploppet. Segertid 13,2a/1640 och 10.000 kronor. Göran Edgren är ägare och skötare är Linda Bergqvist.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON