Östersund 28 mars

Lome Diamant (e. Moe Odin) fick ett perfekt smyglopp av Oskar Kylin Blom som hittade en bra position från ett bakspår bakom bilen. Redan i första sväng var Oskar med i andra utvändigt och i sista sväng var det bara att köra rakt fram i andraspår. Lome Diamant avslutade starkt till en knapp seger mot loppets spelfavorit Guli Roy/Mats E Djuse som avslutade vasst efter en inledande galopp. Första segern för Lome Diamant sedan maj 2019 då han var en vinnare på Hagmyren med Jan Ove Olsen. 35.000 kronor till Stall Monster Trav.se med Mikaela Fransson som skötare.

”Vi har kört lite fortare i jobben och han har svarat bra på det. Den stora förklaringen är dock att han fick flytta ifrån de andra hingstarna. Nu är han en jättepolare med passgångaren Hayden Hanover och det syns att han fått ett bättre självförtroende”, sade en stolt tränare Fredrik Fransson.

J-E GUSTAFSSON