Bollnäs 29 mars

Nu femåriga Skeie Lotta (e. Smedheim Solan) blev utvald till fyraåriga bästa kallblod på den digtala Travgalan. I sina första två starter för året har hon galopperat bort sig. Nu i årets tredje start blev det återigen en galopp. Robert Wilhelmsson prickade starten fint från ett sjättespår i volten innan det blev galopp efter cirka körda 50 meter. Skeie Lotta tappade mycket värdefull mark. Varvet kvar Var Robert med i fjärde utvändigt och när han atatckerade 700 kvar fick han ett fint svar. Via en härlig svepning i fjärde spår kunde Skeie Lotta överta spets i sista sväng och hon höll ett säkert grepp. Segertid 27,4/1640 meter via 24,7 sista 1400 och fina 50.000 kronor till ägaren Sven Erik Engberg i Torsåker. Loppet var ett försök i DubbelCupen med fördel ston.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON