Bergsåker 8 april

Balder D.K. (e. Quite East U.S.) var en fin vinnare i december förra året (bilden från Bollnäs). Nu efter fyra starter utan att vara på en pallplats var han en suverän vinnare för sin tränare Troels Andersen. Troels kunde enkelt överta spets i första sväng och sedan fick han bestämma tempot till 15,8 första 1000. Ut på sista långsidan blev det lite körning vilket inte bekymrade Balder D.K. som i en vass avslutning var helt ohotad. Han såg mycket fin ut. Segertid 13,4a/2140 via 11,2 sista 1000 och än snabbare sista 500. 30.000 kronor till Sune Hansen Veterinärpraktik AB. Balder D.K. är helbror till ett år äldre Applejack Mile.

Peter Eriksson svarade för ett taktiskt rätt beslut bakom Christer (e. Classic Photo). Christer satt med som fjärde häst invändigt med fritt spelrum. Efter körda halvvarvet avancerade Peter framåt och utan strid kunde han överta spets 1400 kvar vilket säkert var det vinstgivande draget. Efter lugna 18,8 första 1000 hade Christer gott om krafter kvar ut på slutrundan och han höll greppet hela vägen mot formstarke Winnie The Pooh/Hans Svedin som avslutade vasst till andrapriset. Segertid 16,4a/2140 och 10.000 kronor till Stall Dianthus HB med flera och Per Hedenström som tränare. Två starter på Bergsåker och två segrar!

J-E GUSTAFSSON