Hagmyren 18 april

Treårige Light On Me (e. Yarrah Boko) var en mycket fin vinnare i karriärens första seger i den sjätte starten för Mattias Hansson. Med bara tre hästar på volten hamnade Mattias i rygg på ledaren. Varvet kvar valde han positionen utvändigt ledaren och efter en stark slutrunda skaffade han sig greppet in på upploppet när ledaren galopperade. Segertid nya rekordet 15,7/1640 meter via 13,4 sista 1000. 20.000 kronor till Stall Ica Hedesunda-Easy. Oskar Kylin Blom är tränare med Josefin Thorsell som skötare. Light On Me är första avkomman till Linda Lovely, en seger på 24 starter. Mormor Arnica, tränades och kördes av Jimmi Ehlers, lämnade Annicka 2,9 miljoner som var vinnaren i Svenskt Trav-Oaks 2008 med sin tränare Jörgen Westholm.

Nelly Pepper (e. Fast Photo) kom i träning till Dennis Palmqvist och Rebecca Dahlén 8 mars i år. I sin första start blev hon oplacerad på Solvalla. Nu visade hon härlig klass när hon enkelt avgjorde det andra försöket i Gävleborgs Montéserie för Christina A Hande. Efter en fin inledning hamnade hon i andra utvändigt. 1200 kvar avancerade Christina och varvet kvar kunde hon överta spets. Där fick Nelly Pepper dra undan till en helt ohotad seger. Segertid 14,2/2160 meter via 13,9 sista 1000 och 20.000 kronor. Ägare är Franz Stamer med Kristina Gust som skötare. Den här damen blir intressant att följa. På 76 starter hittills har hon nu 25 segrar, 12 andra och 10 tredjepris. Sättet hon nu avgjorde på var övertygande.

J-E GUSTAFSSON