Bollnäs 22 april

Treåriga Elsa Bols (e. Aperfectyankee med Torvald Palema som morfar) var en fin debutvinnare för Johan Brandel. Från innerspår i volten tog Johan hand om spets och där fick han bestämma tempot, 21,2/500 och 19,8/1000, till en säker seger. Segertid 17,7/2140 meter och 40.000 kronor till EWETO Invest AB i Knivsta med Fredrik Wallin som tränare. Elsa Bols är andra avkomman till Oh Pamela. Mormor Orient Broline lämnade Super Light 11,5 miljoner.

Fyraårige El Maco Khalifa (e. Make it Happen med From Above som morfar) gjorde sin tredje start, av totalt åtta, i regi Fanny J Andersson. Han började med ett tredjepris på Rättvik och i starten därefter på hemmaplan visade han en fin avslutning till ett andrapris. Båda starterna med Kevin Svedlund som kusk. El Maco Khalifa öppnade bra bakom bilen och Kevin kunde överta spets efter körda 450 meter. Nu fick han en liten tryckare i spetsstriden, men han svarade upp bra och sedan fick han bestämma tempot 13,2/500 och 15,3/1000. I sista sväng hade Kevin allt under kontroll och det blev en mycket fin spetsseger. Segertid 15,5a/2140 och 30.000 kronor till Fanny som också är ägare tillsammans med Birgit Eriksson.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON