Bollnäs 30 april

Västerbo Vixen (e.Timoko) fick ett perfekt smyglopp av Hanna Reiser där det kördes friskt i täten, 13,5/500 och 14,7/1000. Det var en bit fram i sista sväng, men när Västerbo Vixen fick sträcka ut fick han greppet sista biten efter en stark avslutning i spåren. Segertid 15,1a/2140 och 25.000 kronor till Börje G Stridsberg. Oskar Kylin Blom är tränare och uppfödare är Västerbo Stueri AB. Sjätte segern i karriären hittills. Han började sin karriär med två raka segrar.

Ett fint smyglopp fick också Toofaced (e. Enjoy Lavec) för Emilia Leo. Det löste sig i sista sväng men det var ganska långt fram till ledande Conviction/Troels Andersen som övertagit kommandot i sista sväng. Nu höll Toofaced farten bra och lyckades fånga in ledaren sista biten. Segertid 17,7/2140 meter och 25.000 kronor till tränaren och ägaren Anneli Storm i Gimo. Första segern i den tredje starten.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON