Bergsåker 5 maj

Fyraårige El Maco Khalifa (e. Make it Happen med From Above som morfar) har visat en härlig utveckling i fyra starter, av totalt nio starter, för tränaren Fanny J Andersson som också är ägare med Birgit Eriksson.

Efter ett tredjepris i den första starten för Fanny och Birgit grejade han ett andrapris på hemmaplan efter en fin avslutning. Nu ståtar han med två raka spetssegrar. Han öppnade vasst bakom bilen, men i första sväng valde Kevin Svedlund som kört hästen i samtliga fyra starter att släppa spets. Första 500 efter 1.12,0. 2000 kvar kunde Kevin överta spets igen och sedan fick han loppets spelfavorit, spelad till 20 på tian, fyraårige Mighty One/Emilia Leo utvändigt och hon höll tempot uppe hela vägen. Första 1000 efter 15,5 och första 2000 efter 15,8. I sista sväng stack El Maco Khalifa undan och lämnade övriga helt utan chans att utmana. En mycket fin styrkedemonstration. Segertid 15,6a/2640 och 30.000 kronor.

J-E GUSTAFSSON