Gareth Boko klar för H.K.H. Prins Daniels lopp

Gareth Boko som imponerade stort vid seger på Kalmartravet i fredags är klar för start i H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet lördag 22 maj.

Det var i fredags som Gareth Boko debuterade i Jerry Riordans regi och det blev succé direkt när åttaåringen vann med Magnus A Djuse i sulkyn på tiden 09,9a/1640 meter utan att bottnas, trots tredjespår fram till positionen utvändigt om ledaren. En strålande prestation.

Gareth Boko har tidigare i karriären tränats av Per Lennartsson och Conrad Lugauer och tjänat drygt 4,4 miljoner kr med segern i Svensk Uppfödningslöpning med Per Lennartsson 2015 som den främsta meriten hittills.

H.K.H. Prins Daniels lopp körs i år för tionde gången och förutom 400.000 kr i förstapris blir vinnaren inbjuden av Stockholm Travsällskap till Elitloppet på Solvalla söndag 30 maj.

Jerry Riordan som direkt efter segerloppet i Kalmar var tveksam till att hästen kunde vara en elitloppshäst har tillsammans med ägarna öppnat upp den dörren och han låter mycket nöjd med hur Gareth Boko känns efter segern.

”Vi har funderat och eftersom han har tagit loppet på bästa sätt och känns superfin, så vill vi starta honom i Gävle som alltid en perfekt bana. Vinner vi och allt känns bra, så stänger vi inte dörren för Elitloppet”, säger Jerry.

Vinnarna i STL Gulddivisionen på Momarken 20/3, Mantorp 20/3, Romme 4/4, Jägersro 10/4, Bergsåker 17/4, Halmstad 24/4, Örebro 1/5, Åby 8/5, Umåker 15/5 är direktkvalificerade till denna final och startar om de vill. Övriga platser tillsätts av Gävle Travsällskap och Svensk Travsport i samråd.