Bollnäs 7 maj

Man kunde nästan tro att ungdomarna Anna Ek och Linnéa Alsén hade pratat ihop sig inför tävlingarna på Bollnästravet där båda två tog karriärens första segrar med stor häst. Segerreceptet var nämligen detsamma i båda loppen.

19-åriga Anna Ek som varit aktiv inom ponnytravet sedan hon var tio år och där tagit 27 segrar tog ut sin licens för stor häst i juni förra året grejade nu karriärens första seger med stor häst då hon styrde in familjehästen Icona Pop som hon tränar tillsammans med storasystern Mathilda Ek. Efter en snabb start valde Anna att släppa ifrån sig kommandot i första sväng och när luckan kom 250 kvar lyfte hon ut det nioåriga stoet som fick upp farten bra sista 100 meterna och hon kunde avgöra säkert sista biten på tiden 15,6a/2140 meter. Oak Hammer Stable AB, Gävle, är ägare.

Och ca 45 minuter senare var det dags för Linnéa Alsén som fyllde 18 år för sju veckor sedan att ta sin första seger med stor häst. Linnéa har också varit framgångsrik inom ponnytravet där hon vunnit 52 lopp och precis som Anna Ek tog hon ut licens för stor häst förra sommaren. Med B.B.S.Balou tog hon ledningen och släppte ifrån sig kommandot i första sväng och tro det eller ej, men 250 kvar kom luckan och sexåringen speedade till lätt seger på tiden 15,7a/2140 meter via 13,5 sista 800 till familjen Alséns stora glädje. Olle Alsén, med flera är ägare och Olle tränar.

En dag som Anna Ek och Linnéa Alsén inte lär glömma i första taget. Stort grattis!!

Johan Brandel kör med fint självförtroende och grejade årets sjunde seger sedan han spårat runt om med Allie Hanover som fick bestämma tempot och höll undan till en säker seger på tiden 16,3/2140 meter. Veronica Sundberg tränar och Dalecarlia Stables äger. 10.000 kronor i segerpremie i dagens samtliga lopp.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: MATHIAS GUSTAFSSON