Harran Boko till H.K.H. Prins Daniels lopp

Tidigare i veckan blev det klart att Gareth Boko startar i H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet lördag 22 maj. Nu är också Harran Boko klar för loppet.

Med sju STL-segrar har Harran Boko blivit en känd häst på V75-dagarna och efter den sylvassa avslutningen som trea senast i Örebro bakom Dragster och Sorbet från spår åtta bakom bilen känns han hyperintressant. Som treåring vann Harran Boko på svenskt rekord över lång distans i Gävle mitt i vintern (bilden ovan). Nu kommer han tillbaka till Gävletravet igen som sjuåring – bättre än någonsin.

”Avslutningen i Örebro var helt otrolig. Han vann ju på 09,9 förra året och är ännu bättre nu och får vi ett bra spår är han ett segerbud. Det finns fler växlar som bike och rycktussar, men vi får se hur det blir med tanke på hur snabbt han avslutade loppet senast. Jag ser verkligen fram emot det här loppet”, säger tränaren Conrad Lugauer.

H.K.H. Prins Daniels lopp körs i år för tionde gången och förutom 400.000 kr i förstapris blir vinnaren inbjuden av Stockholm Travsällskap till Elitloppet på Solvalla söndag 30 maj.

Vinnarna i STL Gulddivisionen på Momarken 20/3, Mantorp 20/3, Romme 4/4, Jägersro 10/4, Bergsåker 17/4, Halmstad 24/4, Örebro 1/5, Åby 8/5, Umåker 15/5 är direktkvalificerade till denna final och startar om de vill. Övriga platser tillsätts av Gävle Travsällskap och Svensk Travsport i samråd.