Bergsåker 13 maj

Dennis Palmqvist och Rebecca Dahlén hade två hästar till start, Bazinga Cheri och Self Explosive, under montédagen och Christina A Hande och Madelene Johansson grejade en fin stalldubbel. Bazinga Cheri (e. Joke Face) blev rejält utmanad på upploppet i spets där hon fick sträcka på sig sista biten i sin första start i monté. Segertid 13,8a/1640 och 40.000 kronor. Ägare är Billerstena Consulting AB i Fjärdhundra. Nionde starten, av totalt 33 starter, i regi Dennis och Rebecca och den tredje segern av fem segrar totalt.

Self Explosive (e. Explosive Matter) började med tre raka segrar när han kom i träning till Dennis Och Rebecca i juli 2020. Nu har han också börjat en karriär som montéhäst på ett strålande sätt. Tre segrar och ett andrapris på sina fyra första starter i regi Dennis och Rebecca imponerar. Han har en tidigare start i karriären som oplacerad i monté. Madelene Johansson har varit ryttare i samtliga fyra starter. Hon kunde enkelt överta spets i första sväng och sedan drog Self Explosive undan med 09,0/500 och 11,6/1000 till en helt överlägsen seger. Den mest överlägsna vinnaren under dagen. Segertid fina 11,8a/1640 och 40.000 kronor till Lena och Nils Elfving.

J-E GUSTAFSSON