Blandad mix klar för H.K.H. Prins Daniels lopp

Åtta hästar är nu klar för start i H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet lördag 22 maj. Och det är en blandad mix med bland annat en folkkär 13-åring och en ung femåring som debuterar i högsta eliten.

Sedan tidigare är Gareth Boko och Harran Boko klar för loppet. H.K.H. Prins Daniels lopp körs i år för tionde gången och förutom 400.000 kr i förstapris blir vinnaren inbjuden av Stockholm Travsällskap till Elitloppet på Solvalla söndag 30 maj.

Av de som har kvalificerat sig för loppet startar Joakim Lövgren sin Racing Mange som vann på Gävletravet veckan före Elitloppet ifjol och där slutade sexa i finalen. Senast i Paralympiatravet blev det fel löpningsmässigt, men formintrycket var fortsatt riktigt bra efter årets två inledande segrar.

En mycket spännande start gör femåriga Diana Zet. Daniel Redéns sto är kullens drottning med segrar i Svenskt Trav-Oaks som treåring och ifjol vann hon de klassiska loppen Drottning Silvias Pokal, StoChampionatet och Derbystoet. Nu gör hon en mycket spännande start mot eliten! ”Det gick ju bra med Conrads Rödluva i det här loppet ifjol när hon slutade tvåa på 09,7 som knappt slagen av Racing Mange och Diana Zet är där nu också. Hon är startsnabb och kan springa fort, så jag har en bra känsla. Hon är en grym tävlingshäst”, hälsar Daniel Redén.  

Folkkäre 13-åringen On Track Piraten (bilden högst ovan) som slutade tvåa i H.K.H. Prins Daniels lopp 2014 (!) har sett fantastiskt fin ut på slutet och ägarna vill via Gävle försöka ta en plats i Elitloppet. ”Jag har sagt att han vinner snart, bara han får ett vettigt lopp. Det här ska bli jättekul”, säger tränaren Hans R Strömberg.

Milligan’s School som förra året vann Årjängs Stora Sprinterlopp och Sundsvall Open Trot kommer också till start samt norske Floris Baldwin. Hemmahästen Västerbo Grosbois som under vintern och våren har varit ute i nio raka starter i Gulddivisionen med två andrapris som bäst och inte varit långt efter hästar som Disco Volante och Heavy Sound har också fått en plats i loppet. ”Jag kan inte ha honom i bättre författning och på innerspår kan han springa under 1.10. Det är en ära för oss att få vara med i det här loppet”, säger Rauno Pöllänen.

Därmed är följande åtta hästar klar för loppet:
Diana Zet
Floris Baldwin
Gareth Boko
Harran Boko
Milligan’s School
On Track Piraten
Racing Mange
Västerbo Grosbois

Vinnarna i STL Gulddivisionen på Momarken 20/3, Mantorp 20/3, Romme 4/4, Jägersro 10/4, Bergsåker 17/4, Halmstad 24/4, Örebro 1/5, Åby 8/5, Umåker 15/5 är direktkvalificerade till denna final och startar om de vill. Övriga platser tillsätts av Gävle Travsällskap och Svensk Travsport i samråd.