Startfältet klart i H.K.H. Prins Daniels lopp

Startfältet i H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet lördag 22 maj är klart. De som tackat ja och tar hand om de två sista platserna är Classichap och Disco Volante.

H.K.H. Prins Daniels lopp körs i år för tionde gången och förutom 400.000 kr i förstapris blir vinnaren inbjuden av Stockholm Travsällskap till Elitloppet på Solvalla söndag 30 maj.

I fredags var åtta hästar klar och nu på söndag morgon har de två sista platserna blivit klar. Det handlar om Disco Volante som vann på 10,3a/1640 i Rättvik förra veckan och då närmast hade Missle Hill och On Track Piraten efter sig. Disco vann ”den här dagen” på Gävletravet för tre år sedan på 09,9a/1640 i Bronsdivisionen och har tre segrar på fyra starter i Gävle och tar nu sats mot att försöka få en elitloppsplats för tredje året i rad.

Classichap som senast på Solvalla i Meadow Roads lopp spurtade bra efter sen lucka blir den andra norska hästen i loppet. Han slutade trea i Jubileumspokalen förra året och har visat stigande form och blir ett spännande inslag i loppet. ”Han verkar göra sina bästa lopp i Sverige. Vi är inte rädd för att möta de bästa och med rätt spår och rätt lopp är han med dem. Han kändes jättefin i både värmning och lopp senast på Solvalla och toppformen är kraftigt på gång”, säger tränaren Åsbjörn Tengsareid.

Därmed ser startlistan ut så här i H.K.H. Prins Daniels lopp 2021:
1 Disco Volante – Ulf Ohlsson (Stefan Melander)
2: Milligan’s School – Ulf Eriksson (Stefan Melander)
3: Diana Zet – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
4: Harran Boko – Conrad Lugauer
5: Floris Baldwin – Erik Adielsson (Trond Anderssen)
6: Västerbo Grosbois – Rauno Pöllänen
7: Classichap – Åsbjörn Tengsareid
8: On Track Piraten – Emilia Leo (Hans R Strömberg)
9: Gareth Boko – Magnus A Djuse (Jerry Riordan)
10: Racing Mange – Joakim Lövgren

Vinnarna i STL Gulddivisionen på Biri 20/3 (Viking Va Bene), Mantorp 20/3 (Heavy Sound), Romme 4/4 (Who’s Who), Jägersro 10/4 (Racing Mange), Bergsåker 17/4 (Who’s Who), Halmstad 24/4 (Aetos Kronos), Örebro 1/5 (Dragster), Åby 8/5 (Delia du Pommereux, Umåker 15/5 (Missle Hill) är direktkvalificerade till denna final och startar om de vill. Övriga platser tillsätts av Gävle Travsällskap och Svensk Travsport i samråd. Av vinnarna är det Racing Mange som har tackat ja och övrigt nej till att starta.