Dannero 18 maj

Treårige Atomic Face (e. Explosive Matter) fick en lugn inledning till tredje invändigt från ett springspår. Varvet kvar kunde Oskar Kylin Blom glida ut i tredje utvändigt. När han attackerade 500 kvar bet det bra för Atomic Face som blev helt ensam på upploppet sedan han knäckt ledande spelfavoriten, spelad till 14 på tian, Beat Generation/Jörgen Westholm som kom från en övertygande spetsseger på Gävletravet i sin debut. Efter ett fint andrapris i debuten för Atomic Face på 17,3/2140 meter där han travade 14,5/1500 meter efter en lugn inledning var han nu en suverän vinnare. Segertid 16,3/2140 meter via 13,2 sista 1000 och 40.000 kronor. Kent Gustavssons Schakt AB med flera är ägare. Det var inte långt borta att det blivit en fin stall- och ägardubbel. Fyraåriga Sweety Cash S.W. avslutade starkt till ett tredjepris knappt slagen där segraren, tvåan och trean i loppet hade samma tid, 13,1a/1640. Ägargänget har haft en fin inledning på året. De är också ägare till framgångsrika The Bald Eagle 743.500 kronor som tränas av Reijo Liljendahl.

J-E GUSTAFSSON