Bollnäs 24 maj

Veams Crescendo (e. Athos Tilly) var helt överlägsen från spets för Wilma Wallberg i loppet kallat Juniorchans där det inte är något spel på hästarna. Hon kunde överta spets i första sväng och efter 13,4/500 kunde hon dämpa tempot till 15,4/1000. Ut på sista långsidan fick Veams Crescendo dra undan i sitt eget tempo och redan halvvarvet kvar var övriga chanslösa att hänga med. Segertid 15,3a/2140 och 10.000 kronor till ägaren och tränaren Susanne Holmgren i Årsunda. Wilma, född 1999, var en vinnare som 17-åring på Rättvik med American Girl till hela 32 gånger pengarna.

Fyraårige El Maco Khalifa (e. Make it Happen) har börjat en karriär i regi Fanny J Andersson som tränare och ägare med Birgit Eriksson på ett strålande sätt. Tredje raka segern på ett övertygande sätt. Han visade i starten innan i seger på Bergsåker att han kommer att klara sig högt upp i klasserna. Kevin Svedlund har varit kusk i samtliga fem starter. Nu kunde han överta spets i första sväng och efter lugna 17,1 första 1000 blev det en mycket säker seger. Formstarke Captain P.R./Hanna Forslin, hon fick ersätta ordinarie kusk Elias Strandberg, avancerade fram till ledaren 1400 kvar och han visade fortsatt fin form som trea i mål. Segertid 15,8a/2140 och 25.000 kronor.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON