Solvalla 29 maj

M.T.Insider (e. Offshore Dream) är kungen i speedrace!

640 meter autostart på Sveriges nationalarena Solvalla. Under de senaste fyra åren som M.T.Insider varit med har han tre segrar och ett andrapris! Tränaren Olle Alsén har haft en otroligt bra feeling att ha honom i bästa författning inför det stora målet under elitloppshelgen. Det började 2018 med seger i försök (06,9) och final (06,0) med Erik Adielsson. 2019 vann han återigen försök (06,9) och final (06,7), nu med Olle Alsén. Förra året grejade han ett andrapris i finalen efter att ha segrat i försöket på tiden 05,4.

Nu var han tillbaka som den stora speedracekungen, trots att han bara några månader tidigare varit illa ute med en magåkomma som kunde kostat honom livet. Här kan vi snacka om en riktig krigare. Han vann försöket från spets på 05,6. I finalen hamnade han utvändigt utan rygg, men kunde ändå bara sticka undan sista 200 på ett mycket övertygande sätt. Segertid 06,9 och fina 100.000 kronor till Stall Charles Boko med Erika Åsblom som skötare.

Ett STORT GRATTIS till alla inblandade i hästen som berör så mycket och en härlig segergest av Olle där han verkligen visade att det var hästen som levererade. Olle har sagt det tidigare och det är bara att hålla med. Nu är det dags att ändra rubriken på loppet till M.T.Insider Speedrace.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON