Åmål 2 juni

Staro Onyourmarks (e. Maharajah) och Sweety Cash S.W. (e. Ready Cash) var två mycket fina vinnare för sin tränare Oskar Kylin Blom och en snygg stalldubbel i V86-spelet. Två fyraåriga ston som levererat på ett fint sätt.

Staro Onyourmarks kom perfekt igenom från ett tiondespår bakom bilen och Oskar satt bra med i andra utvändigt. När han attackerade cirka 700 kvar bet det bra och via spets 500 kvar blev det en säker seger. Tredje segern i den sjunde starten, av totalt 18 starter, i regi Oskar. Segertid 12,9a/1680 och 60.000 kronor. AB Kungsholmen Hästar med flera är ägare. Hanna Reiser är skötare.

”Hon var ruggigt fin i värmningen. Hon är kusligt snabb och nu hamnade vi bra till direkt. Hon har visat en härlig form i flera starter”, sade Oskar.

Sweety Cash S.W. svarade för ett mycket starkt lopp när hon via tredjespår kom fram utvädigt ledaren efter körda 800 meter. I sista sväng kunde Oskar överta spets och hon stack undan till en säker seger. Segertid 15,0a/2080. 60.000 kronor till Kent Gustavssons Schakt AB med flera. Josefine Torsell är skötare. Ready Cash-dottern har inlett sin karriär på ett fint sätt med tre segrar, ett andrapris och två tredjespris på sina första sex starter.

Troels Andersen var också han en vinnare. Han inledde kvällen med seger för fyraåriga Golden Opportunity (e. One Too Many). Troels kom bra till från början från ett tolftespår i volten och han satt med som fjärde ekipage invändigt. Troels hade fritt hela vägen och cirka 1000 kvar avancerade han fram utvändigt ledaren. Golden Opportunity avgjorde efter en stenhård slutstrid. Segertid 16,2/2080 meter via 14,4 sista 800 och 35.000 kronor. Liselotte Olsson är tränare och ägare tillsammans med Tony och Anita Olsson.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON