Gävle 3 juni

Minnestads Ecuador (e. Chocolatier) började säsongen på ett fint sätt med seger på hemmaplan i januari. Sedan har han tävlat med fina resultat i tuffa gäng utan seger. Nu är han tillbaka som en vinnare för Dennis Palmqvist och Rebecca Dahlén med delägaren Fredrik Pettersson. Och som han levererade. Rebecca hamnade fint till i andra utvändigt. Redan efter körda halvvarvet avancerade hon och via spets 1850 kvar var övriga utan chans att utmana. Minnestads Ecuador såg mycket fin ut i en snabb avslutning med till synes gott om krafter kvar. Segertid 14,1/2660 meter och 25.000 kronor. En härlig seger för Rebecca som också fyller år idag!

Finalizer (e. Financial Dust) kom i träning till Jimmy Dahlman i januari detta år. Efter två starter i regi Jimmy har han nu två raka segrar. Christina A Hande attackerade 600 kvar från tredje utvändigt. Hela upploppet blev en härlig strid mot One More Time/Tomas Pettersson som övertagit spets 500 kvar efter ett lopp utvändigt ledaren. Finalizer grejade segern via ett målfoto. Segertid nya rekordet 14,6/2160 meter. 25.000 kronor till AB Vinnarskallar med flera som är uppfödare och ägare. Christina är också skötare tillsammans med Ellen Dahlman. Hästen som varit galoppnoterad i 14 starter, av totalt 22, har i sina segrar uppträtt stabilt och fint. Finalizer blir intressant att följa upp i klasserna.

Oskar Kylin Blom har stallets hästar i fin författning. Femåriga Corona (e. Muscle Mass) gjorde nu sin första start i regi Oskar. Efter ett lopp i rygg på ledaren fick Oskar chansen 250 kvar och Corona avgjorde hur enkelt som helst på ett mycket positivt sätt. Segertid nya rekordet 12,6a/1640 och 10.000 kronor. Arnfinn Bye i Norge är ägare med Jenny Eriksson som skötare.

Efter 17 starter utan en pallplats var fyraåriga She’s Just Joy (e. Pato) en vinnare för familjen Rosén med Tomas som tränare. Första gången som Terese fick chansen med hästen i ett lopp och det blev succé direkt. Nu fick hon trava den tuffa vägen utvändigt ledande Gasen I Botten/Jari Åkerfeldt och när denne galopperade kort cirka 150 kvar blev det en säker seger. Segertid nya rekordet 13,8a/1640 och 10.000 kronor. Jenny Jansson är uppfödare och ägare.

Treårige Pyrre (e. Horgen Tore) var en mycket fin debutant i Damklubbens lopp. Från sitt innerspår i volten kunde Tomas Pettersson ta hand om spets och sedan fick Pyrre dra undan i sitt egna tempo till en säker seger. Segertid 30,9/1640 meter och 25.000 kronor till familjen Torstemo med Bo som uppfödare och ägare och Niclas som tränare.

En fin debutant var också treårige Red Rum (e. Ready Cash). Han kvalade på fina 16,5 för sin tränare Daniel Redén. Efter en lugn inledning med en liten störning strax efter start kunde Ulf Ohlsson överta spets 1500 kvar. Red Rum stack undan till en helt ohotad seger. Segertid 16,3/2140 meter. 25.000 kronor till Stall Zet.

Fyraårige Fenix Brick (e. Make it Happen) var en mycket stark vinnare för sin tränare Jörgen Westholm. Han kunde inte alls vara med i spetsrusningen och det blev tuffa tredjespår fram till utvändigt ledaren 1450 kvar. Jörgen fortsatte framåt och cirka 1250 kvar var Fenix Brick i spets. Första 1000 efter 1.13,0. I sista sväng blev han rejält uppvaktad av Happy Socks Sisu/Claes Sjöström, men det bekom honom inte. Segertid 13,5a/2140. 25.000 kronor till Stall Ebba Britta med William Ekberg som skötare. Fenix Brick är lillebror till Zenit Brick 5,2 miljoner.

Jörgen Westholm kunde räkna in en stalldubbel när Jorma Kontio lotsade fyraårige Lill Hans (e. Bork Odin) till seger. Lill Hans fick göra det den tunga vägen utan rygg sista 1500 och han sträckte på sig berömvärt när loppets spelfavorit Bork Linda/Sofia Frilén attackerade sista halvvarvet. Heidi Jääskeläien är skötare.

Spets och slut var segerreceptet för treåriga Icone Am (e. Muscle Hill) i sin första seger i den tredje starten i Sverige och den sjätte starten hittills. Hon blev rejält utmanad av Impala Am/Daniel Wäjersten som pressade utvändigt hela slutvarvet. Torbjörn Jansson körde hästen i starten innan och då galopperade hon i spets i första sväng. Nu fick Torbjörn sin revansch. Segertid 14,7a/2140 och 40.000 kronor till Stall Courant AB. Stefan P Pettersson är tränare med Martina Lundin som skötare.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON