Romme  4 juni

Nordby Kuling (e. Norheim Faksen) har i flera starter visat fin form utan att vara en vinnare. Han var en nära att skrällvinna på hemmaplan i V75 1 april. Nu kunde tränaren Olle Alsén ta hand om spets ganska enkelt från sitt innerspår i volten. Efter tuffa 1.25 första 500 valde Olle att släppa spets till Rappnor/Ole Johan Östre. Nu fick Olle chansen att utmana 250 kvar och Nordby Kuling kunde avgöra på ett mycket bra sätt i karriärens nionde seger. Segertid 26,8/3140 meter och 40.000 kronor till Easy KB. Linnea Alsén är skötare.

Han gillar lång distans och plan A var att köra i spets. Han visade på hemmaplan 1 april att han duger över lång distans där han hade greppet till sista biten. Nu valde jag, efter plan B, att släppa spets och det visade sig vara ett bra beslut. När vi fick chansen 250 kvar kändes han mycket fin och det var en härlig känsla sista biten”, sade Olle Alsén.

Sexårige Voody Sign (e. Uptown Yankee) var en mycket fin vinnare för Tomas Pettersson i karriärens första seger i den 47:e starten. Voody Sign har under hela sina karriär varit en snabbstartare. Nu tog hand om spets där Tomas valde att släppa spets i första sväng. Nu fick han chansen in på upploppet och Voody Sign avslutade vasst till en säker seger. Segertid nya rekordet 15,4/2140 meter och 10.000 kronor till Annika Fors som är uppfödare,ägare och tränare. Ett STORT GRATTIS.

J-E GUSTAFSSON