Bollnäs 5 juni

Uto Broline (e. Classic Photo) fick ett fint smyglopp i rygg på ledaren för Mats E Djuse. I sista sväng kunde han glida ut i andra utvändigt och med lucka cirka 150 kvar var han den starkaste sista biten. Segertid 14,0a/1640 och 10.000 kronor till Daniel Lundin med flera. Jessica Simpsson är tränare.

Fjärde raka segern för fyraårige El Maco Khalifa (e. Make it Happen) som fortsätter att övertyga. Med bara tre hästar på startvolten kunde Kevin Svedlund enkelt ta hand om spets och efter lugna 19,5 första 1000 kunde Kevin sitta lugn i en säker seger mot tappre Domino Brick/Oskar Kylin Blom som fått göra grovjobbet utan rygg. Segertid 16,3/2640 meter. 35.000 kronor till tränaren Fanny J Andersson som också är ägare tillsammans med Birgit Eriksson. El Maco Khalifa har visat en härlig utveckling.

Prince Yoda (e. Saxo de Vandel) har också han visat en fin utveckling. Nu har han också visat fina egenskaper i monté. När Emilia Leo attackerade på sista långsidan var det ingen som kunde stå emot Prince Yoda som var helt överlägsen. Segertid 14,0a/1640 och 25.000 kronor i det fjärde försöket i Gävleborgs Montéserie. Två segrar på tre starter i monté hittills. Johanna K Karlsson är tränare. Ägare är Markus Jalsborn och Jens Oscarsson.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON