Vaggeryd 9 juni

Oskar Kylin Blom hade Nicois du Gull (e. Atlas de Joudes) och Morotai Degato (e. Maharajah) till start och han grejade en mycket fin dubbelseger.

Morotai Degato öppnade vasst bakom bilen, 08,4/500, i ett försök i Bronsdivisionen med 110.000 kronor till vinnaren. Nu valde Oskar att släppa spets 900 kvar till loppets spelfavorit Amornero Roc/Mika Forss som imponerat i sina segrar. Första varvet efter snabba 09,6. Cirka 100 kvar fick Oskar luckan och Morotai Degato växlade tempo på ett suveränt sätt till en säker (!) seger. Segertid nya banrekordet 10,7a/1640. Ägare är Bloms konsulting HB med flera. Jenny Eriksson är skötare.

Jenny Eriksson hade en härlig kväll i Vaggeryd. Hon är ägare till Nicois du Gull som från spets i första sväng stack undan till en säker seger i andra raka segern. Segertid 13,8a/1640 och 60.000 kronor. Oskar och Jenny har fått fin stil på den kapabla killen som inledde karriären hos de båda med lite blandade resultat. Det visade sig att han hade en hjärtmuskelinflammation. Nu när han kan tävla på topp så har han visat att han duger en bra bit upp i klasserna.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON