Solvalla 13 juni

Sir Francis Bacon (e. Andover Andover) fick ett fint smyglopp i andra utvändigt av Kim Moberg. Utan rygg sista halvvarvet avgjorde han på ett säkert sätt i karriärens nionde seger. Segertid 17,8/2660 meter och 10.000 kronor. Anette Ekström i Sandviken är stolt uppfödare, ägare och tränare. Anders Pålerfeldt är skötare. Sir Francis Bacon avslutade sin femårssäsong med tre raka segrar för Emilia Leo.

Patricia Zaz (e. Maharajah) var helt överlägsen från spets i ett av de två montéloppen under dagen för formstarka Christina A Hande. Första segern i monté i den sjätte montéstarten. Segertid 15,7/2140 meter. 10.000 kronor till Kings Arms i Avesta AB med Jimmy Dahlman som tränare.

Devil In The Sky (e. Pojke Kronos) var också det en spetsvinnare för Erik Lindegren. Efter körda halvvarvet kunde Erik överta spets. Segertid 17,0a/2140 och 10.000 kronor. Roland Lindegren är tränare och Anna Mann är ägare och skötare. En riktig familjehäst med Göran Blom som uppfödare.

J-E GUSTAFSSON