Hagmyren 16 juni

Elvaårige Love Younathan (e. Love You) kunde trots en kort galopp strax efter start ta hand om spets i första sväng för sin ägare och tränare Torbjörn Engdahl. Torbjörn valde att dra undan i ett högt tempo, 14,8/500 och 13,7/1000 och in på upploppet var det lite stumma ben. Nu kunde han inte svara Comte Godiva/Ida Olsson som skaffade sig greppet sista biten dock i passgång vilket gjorde att Torbjörn var vinnaren ändå. Segertid 15,7/1640 meter och 10.000 kronor.

Fyraårige First Love M.L. (e. From Above) fick ett perfekt smyglopp i andra utvändigt av Jimmy Dahlman. Jimmy kunde vänta med attacken till 400 kvar och det blev en helt överlägsen seger. Segertid 16,0/2160 meter och 10.000 kronor i karriärens första seger. Martin Stefan Lenell är uppfödare och ägare med Fredrik Palm som tränare.

Med bara sex startande för hästar upp till 825.000 kronor kunde Jenni H Åsberg enkelt ta hand om spets med Selma Töll (e. From Above) som normalt inte hör hemma i breddlopp. Efter lugna 21,0/500 och 19,4/1000 var övriga chanslösa att kunna utmana på slutvarvet. Bara 10.000 kronor till vinnaren, men ändå bra betalt för ett lättare snabbjobb. Jimmy A Åsberg är tränare och ägare med Malin Gustafsson och Kenneth Innala.

Fyraåriga Night Delight (e. Make it Happen) fick smyga med i rygg på ledande Karl Johan/Rebecca Dahlén och Linus Lönn kunde vänta med attacken till in på upploppet där Night Delight höll farten bäst. Segertid 17,9/2140 meter och 10.000 kronor till Lars-Åke Widmark som är uppfödare och ägare med Tony Eliasson som tränare. Night Delight är tredje avkomman till härliga Bachelores Dream 1,8 miljoner och 12 segrar på blott 39 starter och samtliga segrar med Sören Eriksson. Hon har också lämnat Hungarian Hotwax och Beat The Beast.

J-E GUSTAFSSON