Bergsåker 17 juni

I slutet av januari månad detta år kom Finalizer (e. Financial Dust) i träning till Jimmy Dahlman och Christina A Hande. Efter 20 starter och två segrar för Nicklas Westerholm och noll segrar i träning för Ulf Stenströmer har han nu tre raka segrar (!) I sina tre segrar har han dessutom sänkt sitt tidigare rekord i autostart och voltstart. Nu öppnade han återigen bra bakom bilen för Christina som kört hästen i samtliga tre starter och första 500 efter tuffa 11,6. Nu fick hon inte sitta och bestämma tempot och 900 kvar valde hon att släppa till loppets klara spelfavorit Shejk/Anders Eriksson spelad till 16 på tian. Han drog undan i ett högt tempo och den enda som kunde hänga på var Finalizer som skaffade sig ett säkert grepp sista biten. En mycket stark prestation. Segertid nya rekordet 14,4a/2140 och 30.000 kronor till AB Vinnarskallar med flera som är uppfödare och ägare. Jimmy har nu som tränare med sina blott tre hästar i stallet 42 i segerprocent som tränare. Christina har visat en härlig form som både kusk och montéryttare och hon ståtar med fina 24 i segerprocent i kusk och ryttarstatistiken där hon också varit en vinnare med stallets Patricia Zaz.

”Ägarna var nära att ge upp då han mest galopperat bort sig. Nu fick vi chansen genom Christina att prova och vi har nu hittat rätt med kroppen på hästen och även med rätt skoning. Han har hela tiden visat fin styrka. Vi siktar på så kallade vanliga lopp framöver innan vi tar ställning till tuffare uppgifter. Jag skötte pappan när jag jobbade hos Per Lennartsson innan han gick vidare till Robert Bergh,sade Jimmy som har sitt stall på Julmyra.

Andra raka segern för femåriga Corona (e. Muscle Mass med Revenue som morfar) som övertygat i sina två första starter i regi Oskar Kylin Blom. Norskfödda Corona kom i träning till Oskar 23 mars detta år och efter dessa två starter kommer det att finnas stora förhoppningar framöver. I sin första seger på hemmaplan fick hon ett lopp i rygg på ledaren och med lucka 250 kvar avgjorde hon på ett suveränt sätt efter vassa 1.11 sista 800. Från andraspår bakom bilen hamnade Oskar utan rygg och han satsade framåt direkt. Nu kunde han överta spets efter körda 550 meter via 11,2/500 och första 1000 efter 12,2. Han blev utmanad på upploppet av Bowling El Mar/Daniel Wäjersten som visat härlig form. Corona stack undan till en säker seger på nya rekordet 12,0a/1640 och 35.000 kronor till ägaren Arnfinn Bye i Norge. Jenny Eriksson är skötare.

”Hon är jätteläcker. Hon var i sin första start för oss mycket fin. Hon gillar ett högt jämnt tempo. I segern på hemmaplan fick vi ett smyglopp och hon avslutade på ett härligt sätt. När vi nu hamnade utan rygg valde jag att satsa framåt och vi kunde också överta spets. Idag var jag bara passagerare. Det gäller att hålla henne lugn och fin och att hon inte ska bli stressad, sade Oskar som ståtar med fina 16 procent i segerstatistiken som tränare. Som hittills i juni månad haft en härlig period även om det blev fyra andrapris och en seger på hemmaplan 15 juni. En dubbelseger på Åmål 2 juni och en dubbelseger på Vaggeryd 9 juni. Två travbanor som Oskar inte normalt brukar tävla på.

J-E GUSTAFSSON