Gävle 29 juni

Billy Svedlund har en intressant travare i fyraårige Kocu Boko (e. Bold Eagle med Donato Hanover som morfar). Efter ett starkt andrapris i sin första start för Billy har han nu två raka segrar. Och nu imponerade han i en mycket vass avslutning sista 800 till en helt överlägsen seger. Från andra utvändigt laddade Billy och via spets i sista sväng var övriga helt chanslösa. Segertid 14,3/2140 meter och 25.000 kronor till Stall Reco (Billy Svedlund).

”Jag fick lite tips på några hästar och det var den här killen som jag fastnade för. Priset var överkomligt, men jag har haft lite ”ågren” innan vi började starta. Han är inte vässad på något sätt. Han har en bra speed och fin styrka och det ska bli kul att se hur långt han kommer att klara sig i klasserna. Det är när man börjar närma sig 100.000 kronor som det brukar bli lite jobbigare”, sade Billy.

Alla med inblandning hos tränaren Thomas Lönn borde haft en fin lunch. Findus M. (e. Andover Andover) och Mission Beach (e. The Best Madrik) var två suveräna vinnare på lunchdubbeln till LD-oddset 761,64! Findus M. var en 43-oddsare för Linus Lönn. Från positionen sjunde invändigt och fjärde utvändigt 500 kvar var han den starkaste till slut i en tuff slutstrid mot tappre Capital Gain C.C./Oskar Kylin Blom som efter en startgalopp och spets 450 kvar såg ut att gå mot segern. Segertid 13,4/2680 meter via fina 11,8 sista 1000 och 25.000 kronor. Kennet Berg och Helena Widahl är uppfödare och ägare. Lina Sjöbom är skötare. Säkert en efterlängtad seger på Gävletravet där Findus M. svarat för flera bra prestationer utan seger. Inför den här starten hade han tolv starter utan seger, fem andra- och tre tredjepris.

Mission Beach öppnade bra bakom bilen för Mats E Djuse från ett åttonde spår. I första sväng var han utvändigt ledande Digital Pro/Lars-Åke Söderholm. Varvet kvar blev de avlösta av My Liberty/Claes Sjöström som bytte andra utvändigt till utvändigt ledaren. 500 kvar såg det mörkt ut om det skulle bli en lucka. När Corona/Oskar Kylin Blom, tredje utvändigt och attack 600 kvar, tröttnade i sista sväng fick Mission Beach luckan och hon avgjorde på ett säkert sätt i det tredje försöket i Maharajahs Stoserie. Segertid 12,1a/1640 och 30.000 kronor till ägaren Per Johansson med flera. Marina Hedberg är skötare. De båda vinnarna tränade av Thomas Lönn rensade rejält på V4:an. Efter två avdelningar var värdet 193 kronor. Det blev till slut bara 20 system kvar värda fina 62.216 kronor.

Uppfödaren och ägaren Per-Gunnar Persson med tränaren Annelie Lagergren kunde njuta av en fin stalldubbel. Ledande Per Viking (e. Järvsöviking) höll ett säkert grepp mot stallkompisen Perso/Tomas Pettersson som avslutade bra från andra utvändigt i en snabb avslutning. Per Viking har börjat sin karriär på ett fint sätt med tre raka segrar och det här var en mycket fin årsdebut på nya rekordet 28,9/2140 meter. Per Viking är helbror till Bro Viking 1,3 miljoner. Perso travade nya rekordet 28,2/2160 meter via starka 25,5 sista 800. 37.500 kronor till stallet.

Ulf Ohlsson grejade en fin stalldubbel till Daniel Redén. Välstammade fyraårige Excalibur Zet (e. Trixton med Pine Chip som morfar) avgjorde på ett fint sätt efter ett lopp utan rygg varvet kvar och spets i sista sväng i ett överpacat lopp. Ledande Burj Khalifa/Jörgen Westholm drog undan med 06,5/500 och 10,6/1000 vilket kostade alldeles för mycket krafter. Segertid nya rekordet 12,8a/1640 och 30.000 kronor till Stall Zet. Mormor Margit Lobell har lämnat Enjoy Lavec 7,4 miljoner.

Treårige Kash Keeper (e. Uncle Lasse) kunde överta spets i första sväng för Ulf och där fick han bestämma tempot, 13,9/500 – 16,9/1000, till en säker seger i hästens tredje start. Segertid 15,2a/2140 och 25.000 kronor till Stall Zet. Mats B Eriksson i Rättvik är uppfödare. Kash Keeper är sjunde avkomman till ostartade Eliza Keeper som också lämnat Call Me Keeper 7,2 miljoner.

Treåriga Island Smart (e. Ready Cash) visade fin inställning i karriärens första seger i den femte starten. Tomas Pettersson valde positionen utvändigt ledaren efter körda halvvarvet. Nu fick de andra utvändigt 1450 kvar. 500 kvar kunde Tomas köra rakt fram i andraspår samtidigt som loppets klara spelfavorit, Felicia Zet/Ulf Ohlsson, spelad till 15 på tian, var på gång i tredjespår. De båda bjöd på en härlig duell hela upploppet där Island Smart höll greppet hela vägen i en snabb avslutning. Segertid nya rekordet 16,0/2140 meter via 12,9 sista 1000 och 40.000 kronor. Sybille Tinter är tränare. Ägare är Hans Ulrich Bornmann.

Pierre Nyström hamnade bra till i tredje/andra utvändigt med treårige Myllkärrs Sven (e. Tekno Odin) som löste sin debut på ett fint sätt. 800 kvar avancerade Pierre och via utvändigt ledande spelfavoriten Järvsö Sally/Mats E Djuse i sista sväng blev det en överlägsen seger sedan Järvsö Sally galopperat för pressen cirka 220 kvar. Segertid 33,4/2160 meter via 31,3 sista 1500 och 30,3 sista 1000. 25.000 kronor till Stall Berit HB med flera. Lise-Lotte Nyström är tränare.

Paula A Gyllenberg kunde överta spets i första sväng med Listas Behindbars (e. Zola Boko) som sedan var helt ohotad i årets andra seger. Segertid 14,3a/2140 och 10.000 kronor. Oskar J Andersson är tränare. Stall Victor Quattor HB i Sunne är ägare.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON