Solvalla 2 juli

Fredrik Wallin har en intressant travare i treåriga Identity (e. Maharajah), enda sto i loppet. Efter en fin insats i debuten som tvåa på fina 15,7/2140 meter var hon nu en mycket fin spetsvinnare.

Magnus A Djuse har kört henne i båda starterna. Efter 17,1 första 1000 blev det rejäl körning ut på slutvarvet mot treårige High Line Pellini (lillebror till Readly Express)/Erik Adielsson (Svante Båth) som tryckte upp tempot. Identity svarade bra på pressen och stack undan till en överlägsen seger på 15,0/2140 meter via 11,8 sista 500. Segermarginalen skrevs till sju längder. 125.000 kronor till Stall Courant AB. Mikaela Wahlberg är skötare. Av alla treåriga ston genom tiderna som Gävletränad häst är det ingen som har varit snabbare i början på sin karriär. Activated var en vinnare i sin andra start på segertiden 15,5.

J-E GUSTAFSSON