Bollnäs 4 juli

Femåriga Toofaced (e. Enjoy Lavec) har ett bra facit i felfria lopp. Två segrar, ett tredjepris och ett sjättepris på sina fyra felfria lopp av åtta totalt. Nu var utgångsläget inte det bästa med ett tolftespår bakom bilen. Ulf Ohlsson hamnade dock bra till i tredje utvändigt. 700 kvar attackerade han och via en härlig avslutning fick Toofaced greppet på upploppet mot tappre Whinston Majo/Helena Ehn som gjort grovjobbet utvändigt ledaren. Segertid 16,3a/2140 och 30.000 kronor till Anneli Storm som är ägare och tränare. Nicole Andersson är skötare. Vinnarodds: 33,90.

Än värre oddsmässigt, 36,63, var Saga Doc (e. Zerberus med Enjoy Lavec som morfar) som avgjorde en stenhård slutstrid för sin tränare Troels Andersen. Troels hamnade i fjärde utvändigt, vilket blev tredje utvändigt 900 kvar. Där kunde han följa med i tredjespår med rygg 600 kvar och med lucka cirka 250 kvar fick han greppet sista biten på ledande spelfavoriten Matadoren Eme/Tomas Pettersson. Segertid 12,7a/2140 via vassa 10,3 sista 1000 och 08,7 sista 800 och 35.000 kronor. Isberg Invest A B i Borlänge är ägare med Liselotte Olsson som skötare.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON