Rättvik 5 juli

Felicia Molin fick G.K.Trixy (e. Lavec Kronos) i träning 16 maj i år. Nu efter tre starter, av totalt 54 starter, har nu G.K.Trixy två segrar och ett andrapris i monté i regi Felicia. En fin start för Felicia som tränare. Med bara sex hästar till start i loppet var G.K.Trixy den starkaste när hon avgjorde på ett mycket fint sätt efter ett lopp utvändigt ledaren för Christina A Hande. Segertid13,1a/1640 och 35.000 kronor till ägaren MANIACTION HB. G.K.Trixy har ett fint facit i monté. På 22 starter hittills har det blivit sex segrar, fem andrapris och fyra tredjepris.

Oskar Kylin Blom fick femårige Arcipelago Jet (e. Naglo) i träning 7 april i år. Efter två starter där han galopperat bort sig men ändå visat mycket fin fart var han nu en vinnare. I sin första start för Oskar på hemmaplan visade han flotta 13,5/2000 meter efter sin startgalopp. I den andra starten på Hagmyren, som sexa i mål, visade han återigen sin kapacitet efter en galopp och forcering till spets över 3140. Med bara två hästar på startvolten kunde Oskar parera i starten då han tog något galoppsteg. Sedan fick Oskar överta spets och där fick Arcipelago Jet dra undan i sitt egna tempo vilket säkert var passande för honom. Nu slapp han bli utmanad. Segertid 16,1/2140 och 10.000 kronor till Stall Taste. Josefine Thorsell är skötare. Ägarna Stall Taste hade vinnaren i Sommartravets Final på Rättvik 2015 i Staro Italy som kördes och tränades av Thomas Uhrberg. De var också ägare till Ganador, 19 segrar, (e. Armbro Goal 18 starter och 13 segrar och 11,4 miljoner). Han tjänade 2,3 miljoner och avslutade sin karriär med 10 segrar i Frankrike.

J-E GUSTAFSSON