Eskilstuna 6 juli

R.K.Rapida (e. Quite Easy U.S.) var helt överlägsen när hon fick prova på monté för första gången i karriären. Nathalie Blom var bra med varvet kvar där R.K.Rapida smög med som fjärde häst. Nathalie kunde vänta med attacken till 300 kvar och R.K.Rapida stack bara undan med till synes krafter kvar. Segermarginalen skrevs till tio längder. Segertid 16,8/2180 meter och 10.000 kronor. Anette Ekström är tränare och Anders Pålerfält är ägare. Håkan Andersson är skötare. Femte starten, av totalt 54 starter, i regi Anette och första segern i hennes regi.

Jack´s Candy (e. Zola Boko) öppnade vasst bakom bilen för Troels Andersen. I spets kunde Troels kontrollera fältet och Jack´s Candy var helt ohotad i karriärens första seger. Segertid 16,1a/2140 och 10.000 kronor. Kjell Jonsson är uppfödare, ägare och tränare med Jan-Thore Gebart.

J-E GUSTAFSSON