Bollnäs 9 juli

I september förra året blev Erika Åsblom ägare och tränare till norskfödde Åttmann Ö.K. (e. Bork Odin). Nu i karriärens 37:e start och den nionde starten i regi Erika var Åttmann Ö.K. en suverän spetsvinnare i sin första seger.

Åttmann Ö.K. öppnade vasst bakom bilen och Erika fick bestämma tempot efter 27,3/500 och 28,4/1000. I sista sväng när två av hennes konkurrenter blev lite närgångna stack hon bara undan till en helt ohotad seger. Segertid 29,9a/2140 och 10.000 kronor. Erika har varit en vinnare med Rönningsholms Caj två gånger på Bollnästravet tidigare. Hon var en vinnare i ett uttagningslopp till Dam-SM med M.T.Insider på Hagmyren och en vinnare på Solvalla med Action Launcher.

Selma Töll (e. From Above och härliga Greta Töll) var en mycket stark vinnare för Malin Friman. Från ett elftespår bakom bilen hamnade Malin utan rygg efter en fin inledning. Nu visade Selma Töll sin hårdhet efter flera tuffa lopp när hon ändå kunde avgöra på ett säkert sätt mot ledande Cast Bolt/Zeb Jonasson som visade en fin inställning i en snabb avslutning som elvaåring. Segertid 12,8a/1640 i karriärens tionde seger och 10.000 kronor till Jimmy A Åsberg som tränare och ägare med sambon Malin Gustafsson och delägaren Kenneth Innala. Inge Carlsson i Istorp är uppfödare där Bellman Töll, 5,7 miljoner, är en av hans bästa hästar som uppfödare.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON