Axevalla 16 juli

2019 hade tränaren Fredrik Wallin och ägargänget en härlig dag när Activated var vinnaren i Stochampionatet med Carl Johan Jepson som kusk. Nu har de chansen till ytterligare en fin titel då Sayonara från ett tolftespår var vinnaren i ett av de sex försöken med de två bästa till finalen 25 juli.

Carl Johan Jepson tog en lugn inledning och Sayonara hamnade i sjunde invändigt. 1700 kvar kunde han glida ut i fjärde utvändigt och via en mycket vass avslutning fick Johan greppet sista biten på ledande Hill’s Angel/Erik Adielsson. Segertid 14,0a/2640 via 11,6 sista 1000 och 75.000 kronor till ägaren Fredrik Wallin med flera.

Sayonara började karriären på ett härligt sätt med tre segrar och ett tredjepris på sina första fyra starter med segern i Svampen på Örebro som tvåring som sin största triumf. I lottningen till finalen fick Fredrik välja som en av de sex vinnarna som tredje tränare. Det kommer att bli en mycket tuff final med flera mycket fina ston som övertygat i det tuffa kvalloppen.

Startlista till finalen av Stochampionatet 25 juli: Häst, tid, hingst, tränare:

 1. Global Brilliance, 14,3, S.J.´s Caviar , David Persson
 2. Hall Of Am 13,4, Muscle Hill, Stefan P Pettersson
 3. Sayonara 14,0, Donato Hanover, Fredrik Wallin
 4. Loaded Maria 13,8, Trixton, Markus B Svedberg
 5. Chablis Ribb 14,2, Raja Mirchi, Josefine Ivehag
 6. Hill´s Angel 14,1, Muscle Hill, Svante Båth
 7. Helluva Am 13,7, Readly Express, Katja Melkko
 8. Eagle Eye Sherry 14,5, Bold Eagle, Björn Goop
 9. Globalizer 13,4, Bold Eagle, Jerry Riordan
 10. Barbro Kronos 14,3, Trixton, Svante Båth
 11. Honey Mearas 13,5, Readly Express, Daniel Redén
 12. Tilda Express 13,8, Readly Express, Marcus Lindgren

Foto: MVA Foto

Text: J-E GUSTAFSSON