Romme 30 juli

Cape Town (e. Love You) hade i sina första sex starter i regi Anette Ekström två andrapris och fyra tredjepris. I sin sjunde start var han en suverän spetsvinnare för Linus Lönn.

Han kunde enkelt ta hand om spets och sedan fick Cape Town dra undan i ett jämnt 1.12-tempo vilket gjorde att övriga var chanslösa att kunna utmana. Segertid nya fina rekordet 12,6a/1640 och 30.000 kronor. Anders Pålerfält är ägare tillsammans med Åsa och Johan Kerstell. Det var första starten i regi Anette Ekström över kort distans. Mormor Crown Tess har lämnat Cao Dai 1,2 miljoner och mormorsmor Lougessa har lämnat Salvation 1,6 miljoner och John F Boko 1,1 miljoner.

”Vad jag förstår så var det här en mycket välförtjänt seger efter flera fina insatser utan seger. Han gjorde hela loppet själv och han kändes mycket fin”, sade Linus Lönn.

Oskar Kylin Blom hade, på förhand, några bra segerchanser och han grejade en fin dubbelseger. Först ut av vinnarna var fyraårige Ils Can (e. B.W.Modde) som från spets varvet kvar via utvändigt ledaren stack undan till en helt överlägsen seger. Segertid nya rekordet 28,0/1640 meter i karriärens första seger i den åttonde starten. 30.000 kronor till Kai Pakola och Helena Canneryd som är uppfödare och ägare med Lovisa Canneryd som tränare.

I 19 starter tidigare segerlösa fyraåriga Önas Py (e. Chocolatier med Coktail Jet som morfar) var säkert en härlig vinnare för Oskar. Han hamnade bra till i tredje utvändigt från ett 14:e spår bakom bilen. Varvet kvar attackerade Oskar och via spets i sista sväng stack hon undan till en säker seger mot bra avslutande Toofaced/Emilia Leo som fick ett fint lopp i rygg på ledaren. Segertid 14,7a/2140 och 40.000 kronor. Ägare är Stall Lundagård HB med flera med Jenny Eriksson som skötare. Toofaced travade nya rekordet 14,8a/2140 och 20.000 kronor till tränaren och ägaren Anneli Storm i Gimo.

J-E GUSTAFSSON