Hagmyren 31 juli

Power Memphis (e. Mr Pine Chip) började årets säsong med ett andrapris i monté. Nu var han en vinnare i det nionde försöket i Gävleborgs Montéserie, av totalt 18 försök innan finalen 17 oktober på Hagmyren, dock med en hel del tur med i bilden.

Med bara tre hästar på startvolten kunde Lena Fritz ta hand om spets. Nu valde hon att släppa när loppets spelfavorit, Mellby Galanga/Ailin Berg-Almaas, attackerade 1100 kvar. Mellby Galanga drog undan i en klar ledning och han såg svårslagen ut. Nu fick han inte aktionen att stämma fullt ut och med en stor segermarginal galopperade han i mål. Power Memphis var lika klar som tvåa och nu fick han segern. Segertid 17,2/2140 meter och 30.000 kronor. Scandinavian Supplements AB med flera är ägare med Daniel Hansson som tränare. Tredje segern på hittills tolv starter i monté.

J-E GUSTAFSSON