Hagmyren 6 augusti

Elvaårige Nygårds Drivex (e. Briskeby Philip) har kämpat väl under åren med blott en seger. Han var en vinnare i februari månad 2015 på Romme med tränaren och kusken Tomas Rosén. I september 2015 kom han i ägo och träning hos familjen Johnny Norring. Nu i karriärens 118:e start var han en vinnare trots en startgalopp. Hanna Norring har kört hästen i 79 starter och efter åtta andra och åtta tredjepris var det en härlig känsla för Hanna och hela familjen. Efter galoppen hamnade Hanna i fjärde utvändigt och där kunde hon smyga med i ryggar fram till upploppet. I en tuff slutstrid med flera hästar inblandade fick hon greppet sista biten. Segertid 29,0/2140 meter och 10.000 kronor. Nygårds Drivex är sjätte avkomman till Myllarkvarta som också lämnat Myllarfaks 2,8 miljoner.

Troels Andersen fick ett fint smyglopp i tredje utvändigt med Edwardscissorhands (e. Pastor Stephen). När han attackerade 600 kvar var övriga utan chans att svara och det blev en helt överlägsen seger efter en snabb avslutning, 12,6/500. Segertid 14,8/2160 meter. Linnea Swartling är uppfödare och ägare med Peter Karlin.

J-E GUSTAFSSON