Romme 6 augusti

Treåriga Digger Pine (e. From Above) började karriären med att galoppera bort sig i de två första starterna. Nu i sitt första felfria lopp visade hon fin styrka och inställning när hon kunde avgöra efter efter ett tufft lopp utvändigt ledaren för Ulf Ohlsson. Segertid 17,2/2140 meter och 10.000 kronor. Ägare är Svante Racing KB i Mariestad med Fredrik Wallin som tränare och Mikaela Wahlberg som skötare. Digger Pine är fjärde avkomman till Pine Cone C.A. som också lämnat Aleppo Pine 1,8 miljoner.

Det kördes också uttagningslopp till korta E3, 1640,auto, för hingstar/valacker och ston. Fredrik Wallin hade Ploquepin och Come On Eileen till start. Ploquepin (e. Jocose med Super Light som morfar) grejade en finalplats. För hingstar/valacker kördes det två lopp och en finalplats med de sex främsta där finalen avgörs på Gävletravet 21 augusti när V75 avgörs. Ploquepin öppnade vasst till spets i första sväng för Mats E Djuse. Nu valde han att släppa spets efter körda 400 meter till loppets stora spelfavorit, Felix Orlando/Per Nordström, spelad till 12 på tian. Nu hade han inte sin bästa dag och Ploquepin blev kvar i rygg med krafter kvar som femma i mål. Inför uttagningsloppen var Ploqueoin seedad som 16:e häst. 8.000 kronor till uppfödaren och ägaren Sofia Eriksson.

Startlista E3 Final Hingstar/Valacker – 1640/autostart med 975.000 kronor till vinnaren. Häst, placering i uttagningsloppet, tid, tränare.

 1. Ambrosius 1:a – 12,0 (e. Uncle Lasse) Björn Goop
 2. Francesco Zet 1:a 12,1 (e. Father Patrick) Daniel Redén
 3. Immanuel K. 2:a 12,1 (e. Sebastian K.) Daniel Wäjersten
 4. Dowhatyoudodowell 2:a 12,3 (e. Maharajah) Peter Rudbeck, Danmark
 5. Herecomestheboom 3:a 12,3 (e. Select Yankee) Mikael Cedergren
 6. Felix Orlando 4:a 12,3 (e. Orlando Vici) Per Nordström
 7. Chipper kronos 4:a 12,6 (e. Southwind Frank) Svante Båth
 8. Correct W.F. 6:a 14,3 (e. Hövding Lavec) Robert Bergh
 9. Power Doc 3:a 12,6 (e. Muscle Massive) Åke Lindblom
 10. Ploquepin 5:a 12,6 (e. Jocose) Fredrik Wallin
 11. Amazing Hazel 5:a 12,6 (e. Raja Mirchi) Johan Untersteiner
 12. Dozen Of Oysters 6:a (e. Zola Boko) Claes Sjöström

J-E GUSTAFSSON