Dannero 8 augusti

Fyraårige Västerbo All In (e. Amour d´Haufor) har kommit igång sent på året. I sin andra start för året har han nu två raka segrar.

Petter Lundberg kunde enkelt ta hand om spets i V75-3 och där fick han bestämma tempot. Det var tuff körning sista 700 där Västerbo All In visade härlig inställning. Segertid 15,5/2140 meter och fina 100.000 kronor till ägaren och tränaren Daniel Parling. Det blev en fin Gävledubbel. Domino Brick/Jimmy Dahlman avslutade starkt till andrapriset, 50.000 kronor, på tiden 15,0/2160 meter.

Ägarna Kent Gustavssons Schakt AB med flera ståtar med en härlig segerstatistik i år på sina starthästar. Efter två tuffa lopp hade Oskar Kylin Blom hittat en bra uppgift till fyraåriga Sweety Cash S.W. (e. Ready Cash). Från utvändigt ledaren kunde Oskar överta spets 2000 kvar och sedan höll hon greppet hela vägen i sin lite säregna stil. Segertid 15,6a/2640 och 50.000 kronor. Josefine Thorsell är skötare. Ägargänget har nu tio segrar på årets 27 starter där också Atomic Face och The Bald Eagle segrat. Den senare i träning hos Reijo Liljendahl.

I Svenskt Kallblodskriterium hamnade Oskar utvändigt ledaren/vinnaren Brenne Odin med Mjölner Malvin, vilket blev alldeles för tufft. Han var slagen halvvarvet kvar. Brenne Odin segrade på tiden 25,8a/2140 med Åsbjörn Tengsared och han är obesegrad efter sina första sju starter.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON