Gävle 13 augusti

Jörgen Westholm hade två hästar till start och han kunde vända hemåt med en fin stalldubbel. Roligast av vinnarna var säkert segern med fyraårige Guli Fantom (e. Bork Odin med Järvsöfaks som morfar).

Den segern fick han fira med Lennart Holmstedt som fått ett lopp uppkallat efter sig. Lennart som var med i premiären på Gävletravet 1938 och nu firade sin 95-års dag på Gävletravet. Suveränt! Guli Fantom fortsätter att imponera. Nu var det fjärde raka segern och den sjunde i den 14:e starten. Från tredje utvändigt attackerade Jörgen 900 kvar och via en härlig svepning var han i spets 600 kvar. Segertid nya banrekordet 28,9a/3140 för fyraåriga svenska hingstar och valacker. 30.000 kronor till Team Westholm AB.

Jörgen presenterade också en fin treåring i Capitol Wise As (e. Vivid Wise As). Från sitt innerspår i volten höll han säkert upp spets. Där fick han bestämma tempot till en mycket säker seger i sin debut. Segertid 18,8/2640 meter och 30.000 kronor till Stall Courant. Capitol Wise As är tredje avkomman till Omega Wise As som också lämnat Zeta Wise As 1,3 miljoner som var vinnaren i Stosprintern 2019.

Christina A Hande var också hon en dubbelvinnare. Först ut av vinnarna var Kong Henry (e. Lome Kongen) som visat form i flera starter. Nu var han riktigt laddad och det blev en kort startgalopp. Från tredje utvändigt attackerade Christina 500 kvar och efter en stenhård slutstrid mot tappre Månremus/Hanna Reiser som gjort grovjobbet utvändigt ledaren fick Kong Henry greppet sista biten. Segertid 23,3a/1640 via 1.21 sista 800. 30.000 kronor till Richard Andersen och Beathe Stomperud. Jan Ove Olsen är tränare med Emma Mattsson som skötare. Med segern passerade hon nu en miljon i inkörda pengar.

Hon bättrade på sin fina segerprocent, 25, som kusk/ryttare, när Listas Pretty Woman (e. Jocose) var en helt ohotad spetsvinnare i det nionde försöket i Travbutikens B-tränarserie. Nu släppte hon spets i första sväng men kunde sedan överta efter körda 400 meter. Segertid 16,3/2140 meter och 30.000 kronor till Stall Betty och Molly HB i Hedemora med Jan ”Hedda” Hedrén som tränare.

Treårige One In A Million (e. One too Many) avgjorde på ett starkt sätt för Dwight Pieters i karriärens andra seger i den nionde starten. Från andra utvändigt attackerade han redan 950 kvar och via utan rygg sista 500 i andraspår var han den starkaste i det åttonde försöket i Hedlunds Åkeri AB:s Körsvensserie. Segertid 15,3/1640 meter via 13,4 sista 800. 30.000 kronor till Stall One in a Million med Diana L Olsson som tränare. Mira Berggren Danielsson är skötare. Stallkompisen, fyraårige Olympic Hero/Andreas Lövdal, var med i tredje utvändigt och höll farten strålande till andrapriset, 15,4, och en mycket fin stalldubbel.

Femårige Wolverine (e. Paul November) var en, av fem spetsvinnare under dagen. Jerry Strömstedt kunde överta spets i första sväng och sedan hade han allt under kontroll. Segertid nya rekordet 14,9a/2140 och 30.000 kronor. Jerry och Tony Strömstedt är uppfödare, ägare och tränare.

Zerozerosette (e. Andover Hall) har visat en härlig utveckling som sexåring sedan Mathias Andersson kom in i bilden som kusk. Nu stod han ensam på start och bakom honom, 40 meter, startade hästar som tjänat över miljonen. Efter 17,1 första 500 drog Mathias upp tempot rejält och via 1.14 sista 1500 höll han ett säkert grepp hela vägen. Den som jagade var rutinerade V75-hästen Jaques Noir/Ulf Ohlssson. Segertid 14,3/2140 meter och 30.000 kronor till ägaren och tränaren Christine Trepp Nilsson.

Femårige fuxen Alpago W.F. (e. Maharajah) fick en tuff inledning till spets 950 kvar för Andreas Lövdal. Det var inget som bekom honom. I spets stack han undan till en mycket säker seger. Segertid 11,8a/1640. 30.000 kronor till Scuderia My Horse SRL i Italien med Alessandro Gocciadoro som tränare.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON