Hagmyren 15 augusti

Efter årets första seger i maj månad har Ies Juvel (e. Maharajah) tävlat i stenhård konkurrens i V75. Nu är hon tillbaka som en vinnare. Med bara åtta startande fick Mats E Djuse ett fint lopp i andra utvändigt inför slutvarvet. 700 kvar attackerade han och via spets 450 kvar stack Ies Juvel undan till en helt ohotad seger före Iceland Falls/Magnus A Djuse som startade 20 meter bakom vinnaren. Segertid 13,6/2160 meter via 11,2 sista 800. 20.000 kronor till IFG Konsult AB med Fredrik Wallin som tränare och Gabriella Boberg som skötare.

Högnäs Baloo (e. Järvsö Björn) hamnade bra till i rygg på ledaren för Oskar Kylin Blom. Efter körda halvvarvet avancerade Oskar och han kunde överta spets 1350 kvar. Högnäs Baloo höll sedan greppet hela vägen även om Oskar fick jobba på honom hela tiden. Segertid 30,6/2160 meter. 30.000 kronor till Sofia Andersson i Hedesunda som är uppfödare, ägare och tränare.

J-E GUSTAFSSON