Bollnäs 19 augusti

Cape Town (e. Love You) var en mycket stark vinnare i finalen av Tillmansduellen för Robert Wilhelmsson.

Det kördes två försök och det gällde att vara bland de fem främsta för att gå tll final. I försöket var Cape Town tvåa på tiden 13,3a/1640 efter ett lopp i spets. Där fick han ge sig mot vasst avslutande Västerboflashdance/Nicklas Westerholm. Cape Town fick fjärdespår i finalen bakom bilen. Nu hamnade han utvändigt ledande Västerboflashdance, vilket inte bekymrade honom. Trots det tuffa loppet var han helt ohotad på upploppet. En mycket stark prestation. Segertid 13,3a/1640 och 50.000 kronor. Andrapriset i försöket var värt 12.500 kronor. Anette Ekström är stolt tränare. På sina nio starter i regi Anette har Cape Town aldrig varit sämre än trea i mål. Lika stolta ägare är Anders Pålerfält och Åsa och Johan Kerstell. Cape Town tävlade barfota runt om för första gången i finalen, vilket gav ett bra resultat.

En lika glad vinnare under kvällen var också Felicia Molin. Hon var offensiv när hon sände Athos Dei Greppi (e. Exploite Caf) till spets varvet kvar. När hon övertagit kommandot stack hon undan till en helt ohotad seger. Segertid 15,0a/1640. Athos Dei Greppi såg fin ut med tussar och norsken oryckta. 10.000 kronor till Ekerum Trav HB i Bro som också är ägare till Kroatia Boko, tolv starter, fem segrar och två andrapris i träning hos Thomas Uhrberg.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON